deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Open Tuinen Dagen

t/m 2018

print
Locatie
Plaats
Amsterdam
Provincie
Noord Holland
Website

Open Tuinen Dagen

Tijdens het derde weekend van juni openen meer dan 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen hun deuren weer voor het publiek. Dit jaar is het thema ’tuinontwerpen’.

De tuinen achter de statige huizen van de grachtengordel vormen een oase van rust in de drukte van de Amsterdamse binnenstad. Vroeger waren geometrische figuren belangrijk omdat het vooral kijktuinen waren voor in de winter als men in de stad verbleef.

De laatste decennia vormt de tuin meer een eenheid met de architectuur en het interieur van het huis. Tuinarchitecten met klinkende namen als Angrid Tilanus, Arend Jan van der Horst, Mien Ruys, Robert Broekema en Saskia Albrecht hebben vele tuinen omgetoverd tot ware lusthoven.

De Amsterdamse Open Tuinendagen 2018 zijn dé gelegenheid om veel ontwerpen van bekende tuinarchitecten op één dag te kunnen bekijken en vergelijken.

De opbrengst van de Open Tuinen Dagen is bestemd voor het Grachtentuinen Fonds.

N.B.
De tuinen zijn helaas vanwege stoepen en trappen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden en kinderwagens worden niet toegelaten.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Museum Van Loon

Locatie
Adres
Keizersgracht 672
PC/Plaats
1017 ET Amsterdam
Telefoon
020 - 6245255
E-mail
Website