deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Villa Augustus

Dordrecht - Zuid Holland

print
Naam
Villa Augustus
Adres
Oranjelaan 7
PC/Plaats
3311DH Dordrecht
Telefoon
078-6393111
E-mail
Website

Locatie Villa Augustus

Beschrijving Villa Augustus

Villa Augustus: een hotel-restaurant en een markt-café in een tuin.

De tuin
Op de plek waar ooit de waterbekkens lagen van de watertoren van Dordrecht hebben wij een tuin gemaakt. Een tuin die moet beantwoorden aan alle verlangens die de gedachte aan een tuin bij ons oproept. Een tuin waaruit je kunt eten, een tuin die mooi is en lekker ruikt, een tuin die je dicht bij de seizoenen brengt; het water, de zon, de wind, de lucht, de maan en de regen. Een tuin die vrolijkheid oproept en bescheidenheid en die je doet beseffen dat alles nog altijd mogelijk is. Een tuin die de keuken inspireert en een keuken die de tuin inspireert. De kok met de tuinman en de tuinman met de kok.

Er is een entreetuin, een moestuin met produktietuinen, een bessentuin en bloementuin. Een ligweitje met prunussen, er is een druivenserre en een groentekas. Maar ook de Giardino Segreto waarin je kunt verdwijnen, een bosje om te wandelen, een boomgaard met appels, peren, pruimen en kersen en natuurlijk de Italiaanse tuin. Met uitzicht op het Wantij, de Noord, de Merwede en de Oude Maas. Omgeven door een muur die gebouwd is van de brokken steen, gevonden bij de sloop van de waterbekkens op het waterleidingterrein en de kademuren op de kop van de staart.

Dit is natuurlijk nog lang niet alles, maar om dat te zien moet u zelf komen kijken. De tuin is toegankelijk voor bezoekers tijdens de openingsuren van Villa Augustus. Geniet ervan, maar blijft u alstublieft op de verharde paden en kinderen aan de hand. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Villa Augustus

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Villa Augustus vindt u ook: