deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Kasteel Ruurlo

Ruurlo - Gelderland

print
Naam
Kasteel Ruurlo
Adres
Vordenseweg 2
PC/Plaats
7261 LZ Ruurlo
Telefoon
0575 - 760 300
E-mail
Website

Locatie Kasteel Ruurlo

Beschrijving Kasteel Ruurlo

In een bosrijke omgeving met slingerende paden en idyllische plaatsjes ligt Kasteel Ruurlo. Het kasteel is een van de mooiste kastelen van de Achterhoek. Het imposante gebouw valt dan ook onder een van Nederlands rijksmonumenten.

In het kasteel is het Museum More - Museum voor Modern Realisme gevestigd.

Kasteel Ruurlo wordt niet alleen omringd door zijn statige grachten, maar ook door een prachtig kasteelpark. Net zoals het kasteel, is ook de Engelse landschapstuin door de eeuwen heen veranderd en aangepast aan de tijd en de wensen van de bewoners. Het kasteelpark is geheel omgracht en staat vol met rododendrons die in het voorjaar wondermooi in bloei staan.

Struinen over de paden van de Engelse landschapstuin is zeker aan te raden als u Kasteel Ruurlo bezoekt. Niet alleen vanwege al het natuurschoon. Vanuit het park is het kasteel op alle kanten goed te bekijken. Ook voor niet museumbezoekers is de tuin, net zoals de Oranjerie, toegankelijk.

De typische 18de eeuwse strakke, formele tuin met rechthoekige vlakindeling werd na de Franse tijd (begin 19de eeuw) in een Engelse landschapstuin omgezet. Opeenvolgende bekende landschapsarchitecten zoals J.P. Posth, J.D. Zocher jr en L.P. Zocher en C.E.A. Petzold creëerden een parkachtig landschap met slingerende paden, waterpartijen, heuvels en verrassende doorzichten. De oude kasteelgracht werd een beeldbepalende vijverpartij.

Bij de restauratie van het park is uitgegaan van deze kenmerken. Zo zijn ondermeer rododendron-groepen bijgeplant; wildgroei verwijderd om bijzondere solitaire bomen en glooiingen tot hun recht te laten komen; en geasfalteerde wegen vervangen door half verharde paden om de tuin in oude glorie te herstellen.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Kasteel Ruurlo

  • Geen activiteiten bekend