deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

De eetbare bostuin van Vera Greutink

Hengelo - Overijssel

print
Naam
De eetbare bostuin van Vera Greutink
Adres
Anthoniusstraat 38
PC/Plaats
7553 WD Hengelo
Telefoon
06 33 13 59 89
E-mail
Website

Locatie De eetbare bostuin van Vera Greutink

Beschrijving De eetbare bostuin van Vera Greutink

Onze smalle, maar relatief diepe achtertuin is ingericht als een eetbare bostuin. Gebaseerd op het natuurlijke ecosysteem van een bos, worden er eetbare gewassen in ’etages’ geteeld. Een dergelijk systeem wordt veel toegepast in de tropen (b.v. in Tanzania en de Indiase staat Kerala) en werd vertaald naar ons (gematigde) klimaat door de Engelsman Robert Hart.

In een eetbare bostuin worden fruitbomen, struiken van kleinfruit, klimmers, vaste groenten, kruiden en zichzelf uitzaaiende eetbare planten gecombineerd tot een zeer productief, ziekteresistent en weinig werk vragend landschap. Net zoals in een bos is de grond nooit kaal.

We helpen een handje door te mulchen met grove kompost, bladeren, stro of grasmaaisel. Na het aanleggen is het meeste werk gebeurd: er moet wel eens worden gesnoeid en gemulcht, maar verder is het vooral oogsten!

We geven ook cursussen en schrijven artikelen om andere mensen op weg te helpen met de aanleg van een eigen bostuin.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij De eetbare bostuin van Vera Greutink

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van De eetbare bostuin van Vera Greutink vindt u ook: