deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

De Tuinen van Warmelo

Diepenheim - Overijssel

print
Naam
De Tuinen van Warmelo
Adres
Stedeke 11
PC/Plaats
7478 RV Diepenheim
Telefoon
E-mail
Website

Locatie De Tuinen van Warmelo

Beschrijving De Tuinen van Warmelo

Het landgoed Warmelo dateert van 1339. Het kasteel is gelegen in een park met een totale oppervlakte van 7 hectare. Via een gemarkeerde wandelroute maakt u kennis met vier eeuwen tuin-architectuur: 16e en 17e eeuwse franse stijltuin met onder anderen een rococovijver, beelden, een rozentuin en een vogeltuin; een in de 18e eeuw, in engelse stijl aangelegd pinetum, een berkenlaan, een sterrebos en vijverpartijen.

Het ’Warmelo’ bezit een grote verscheidenheid aan azalea’s, grote rododendrons, exotische planten en vele kuipplanten. In het koetshuis bevindt zich een theeschenkerij. De Ingang en de parkeerplaats van het park vindt u aan de Borculoseweg in Diepenheim. Een fotografische impressie van de tuinen vindt u in Shera’s Tuindagboek.

Bezoek de website voor actuele openingstijden en activiteiten.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij De Tuinen van Warmelo

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van De Tuinen van Warmelo vindt u ook: