deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

De Tuin vol woorden

Koekange - Drenthe

print
Naam
De Tuin vol woorden
Adres
Koekangerdwarsdijk 53
PC/Plaats
7958 SR Koekange
Telefoon
0522-452333
E-mail
Website

Locatie De Tuin vol woorden

Beschrijving De Tuin vol woorden

Rond een boerderij uit 1923 ligt een romantische tuin (3700 m2). De voortuin is formeel ingericht met gazon en Buxushagen, waarin veel (soorten) Hortensia’s en geurige rozen groeien.

In de boomgaard groeien (het kost wat moeite want ze zijn nog klein) fruitbomen van oude rassen, bijv. Het Syden Hemdje en Zoete Kroon. Langs de zuidkant van het huis vind je van voor naar achter. Cottagetuin, met o.a. het prachtige echt blauwe longkruid Pulmonaria ’Blue Ensign’, veel bollen en later onnoemlijk veel bloeiende planten.

De vijvertuin met een natuurlijk ogende vijver waarin kikkers, waterslakken, salamanders en watertorren lustig rondzwemmen. Verder ook hier weer een overdadige en gevarieerde beplanting goed voor maandenlang bloei. Achter ligt het bosje. Dit is vooral in het (vroege) voorjaar mooi met stinsenplanten en -bollen en het pril ontluikende blad van de bont bebladerde bomen.

In de zomer is het boeiende bladerdak dat uit verschillende bladvormen en kleuren bestaat erg mooi. En tot besluit is even relaxen op de open plek van het bos iedere keer weer een feest, ook voor ons.
De eigenaresse Marjan Sorgdrager is publiciste/hovenier en gebruikt haar tuin ook vooral om de vele wonderen te kunnen verwoorden.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij De Tuin vol woorden

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van De Tuin vol woorden vindt u ook: