deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Rosarium Winschoten

Winschoten - Groningen

print
Naam
Rosarium Winschoten
Adres
Stadspark Winschoten
PC/Plaats
9675 AB Winschoten
Telefoon
E-mail
Website

Locatie Rosarium Winschoten

Beschrijving Rosarium Winschoten

In het Rosarium, een prachtige rozentuin in het stadspark van Winschoten, bloeien in de zomermaanden 320 verschillende soorten rozen. Dit rosarium is het gehele jaar vrij toegankelijk. Het stadspark met het Rosarium vormt een schitterend wandelgebied in hartje Winschoten, op loopafstand van het winkelcentrum.

Het Rosarium dankt zijn ontstaan aan de functie van Winschoten als kweekcentrum van rozenonderstammen: een hoog percentage van de wereldproductie komt uit de Winschoter regio. De rozenonderlagen zijn het basisproduct voor de kwekers om een eindproduct van goede kwaliteit te kunnen leveren. Jaarlijks worden ongeveer 35 miljoen onderstammen geŽxporteerd.

Het Winschoter rosarium is landelijk van betekenis vanwege de zogenaamde "Toprooskeuringen". In Nederland zijn slechts enkele rosaria -waaronder dat van Winschoten- die deelnemen aan de nationale "Toprooskeuringen". Nieuwe rozen worden, voordat ze op de markt komen, op kwaliteit gekeurd. Keurmeester van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde keuren hier vier maal per jaar en gedurende drie jaren achtereen de door de kwekers ingezonden rozen. Pas wanneer de rozen de keuringen in deze "proeftuinen" met succes hebben doorstaan, wordt een nationaal certificaat met het predikaat "Toproos" afgegeven.

Openingstijden
Het Rosarium is het gehele jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. In juli en augustus zijn het terras en de informatiekiosken elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Bijna elke zondag, meestal ís ochtens, zijn er koffieconcerten op het terras. Deze zijn gratis te bezoeken.

Rozensnoeidagen
In maart wordt er in het rosarium een rozensnoeidag georganiseerd.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Rosarium Winschoten

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Rosarium Winschoten vindt u ook: