deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Museum Geelvinck

Amsterdam - Noord Holland

print
Naam
Museum Geelvinck
Adres
Keizersgracht 633
PC/Plaats
1017 DS Amsterdam
Telefoon
020-6390747
E-mail
Website

Locatie Museum Geelvinck

Beschrijving Museum Geelvinck

Op de Keizersgracht 633 te Amsterdam vindt u het Museum Geelvinck Hinlopen Huis. Een 17e eeuws grachtenhuis met stijlkamers en een grote, klassieke tuin die het statige pand op de Herengracht verbind met het bijbehorende koetshuis op de Keizersgracht.

De tuin bestaat uit een drietal kamers, die ieder een deel van de historie van deze tuin reflecteren: de Hollandse knopentuin, de Engelse landschapstuin en de Franse baroktuin met parterres en een grote vijver.

De huidige tuin is aangelegd door de tuinarchitect Robert Broekema in 1990; het is derhalve geen historische tuin, maar een hedendaagse tuin met verwijzingen naar klassieke vormgeving en met vele historische plantenvariëteiten.

De tuin is alle seizoenen boeiend. Zo bloeien er in mei talloze tulpen en andere bolgewassen in bloei: het leeuwendeel zijn historische bolvariëteiten uit de periode voor 1850. In de winter zorgen de strak gesnoeide hagen voor een mooi winterbeeld.

Openingstijden
Dagelijks geopend van 11.00 - 17.00 uur, behalve op dinsdag en donderdag. Ook gesloten tijdens Koninginnedag en van 23 december tot 3 januari.

Entree
De tuin is vrij toegankelijk bij een gelijktijdig museumbezoek.

De tuin is ook te bezichtigen tijdens de Open Tuinen Dagen Amsterdam en Amsterdamse Tulpen Dagen.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Museum Geelvinck

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Museum Geelvinck vindt u ook: