deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

OpdeHaar

Hoevelaken - Gelderland

print
Naam
OpdeHaar
Adres
Hoevelakense Boslaan 1
PC/Plaats
3871 KA Hoevelaken
Telefoon
06 537 532 21
E-mail
Website

Locatie OpdeHaar

Beschrijving OpdeHaar

’Op de Haar’ tuin omvat 7 aaneengesloten tuinen, is bijna 2ha groot en is gelegen in het Hoevelakense Bos in het hart van Nederland. Enkele tuinen hebben duidelijk karakteristieke kenmerken en stijlen b.v de vijver, de zomer borders, het bos en de tropische tuin. Al voeren bosplanten en schaduwminnaars op veel plaatsen de boventoon, er zijn talloze variëteiten in acers, magnolia’s, rhododendrons, camellia’s, bamboes, varens, hosta’s en exotische planten die zich in de loop van de jaren hebben ontwikkeld tot een geheel en tot iets wat de plantenliefhebber aanspreekt die op zoek is naar het bijzondere, ongeacht de tijd van het jaar.

Uniek karakter
De tuinen hebben een uniek karakter vanwege hun ligging, midden in een bosgebied dat eeuwen geleden werd aangelegd in een ontgonnen moeras. De achttien drainagesloten in het stuk bos dat aan de familie Ramsbotham toebehoort, zijn er nog steeds. Ze staan ’s winters vol water maar vallen droog in de zomer, zodat het landschap constant met de seizoenen verandert.

Open op afspraak
’Op de Haar’ Tuin is open op afspraak vanaf begin april tot eind september. Het is zeer geschikt voor tuinclubs en groepen. Er is een duidelijk gids om Uw bezoek interessant te maken. Bezoek onze website www.opdehaar-tuin.nl voor meer details.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij OpdeHaar

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van OpdeHaar vindt u ook: