deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Huygensmuseum Hofwijck

Voorburg - Zuid Holland

print
Naam
Huygensmuseum Hofwijck
Adres
Westeinde 2A
PC/Plaats
2275 AD Voorburg
Telefoon
070-3872311
E-mail
Website

Locatie Huygensmuseum Hofwijck

Beschrijving Huygensmuseum Hofwijck

De buitenplaats Hofwijck, zowel huis als tuin, zijn ontworpen door Constantijn Huygens. Hij liet de buitenplaats aanleggen op het stuk grond bij Voorburg, aan de Vliet, dat hij in 1639 had gekocht. De architectonische principes van de Romeinse architect Vitruvius liggen ten grondslag aan het ontwerp van huis en tuin.

Tot in detail zijn de voorwaarden voor ideale architectuur, zoals Vitruvius deze heeft beschreven, terug te vinden in Hofwijck. Zo vormen de verhoudingen van het menselijk lichaam de basis voor de afmetingen en indeling van tuin en huis en het menselijk lichaam is letterlijk terug te zien in de plattegrond, wat Hofwijck uniek maakt in Europa. Hofwijck is bovendien één van de belangrijkste voorbeelden van een Hollands Classicistische buitenplaats in Nederland.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Huygensmuseum Hofwijck

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Huygensmuseum Hofwijck vindt u ook: