deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Hoeve Waterloo

Winkel - Noord Holland

print
Naam
Hoeve Waterloo
Adres
Dorpsstraat 64
PC/Plaats
1731 RH Winkel
Telefoon
0224-541241
E-mail
Website

Locatie Hoeve Waterloo

Beschrijving Hoeve Waterloo

De tuin van Hoeve Waterloo De tuin van Hoeve Waterloo geniet internationale faam. Verschillende tuinmagazines en televisieprogramma’s hebben er items aan gewijd. Het is een ecologische tuin die wordt gekenmerkt door vele stinzenplanten en hoogstam-fruitbomen. Het natuurlijke karakter wordt behouden door minimale ingrepen.

De verzameling bloembollen van het voormalige bedrijf, waarvan tijdens het seizoen diverse soorten bloeiend in de tuin zijn te bewonderen, was van dermate groot wetenschappelijk en cultuurhistorisch belang dat de collectie een aantal jaren geleden is overgenomen door de Hortus Botanicus van Amsterdam. Dit jaar wordt de tuin van Hoeve Waterloo voor het eerst ingericht als beeldentuin, met ontwerpen van o.m. Jan Reus.

Openingstijden en entree
De tuin is gedurende de openingstijden van de galerie toegankelijk op afspraak. U kunt voor groepen vanaf 10 pesonen ook een rondleiding aanvragen; dit begeleide bezoek kan desgewenst ook ’s avonds.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Hoeve Waterloo

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Hoeve Waterloo vindt u ook: