deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Mei Chu bamboekwekerij en -expositietuin

Wilhelminaoord - Drenthe

print
Naam
Mei Chu bamboekwekerij en -expositietuin
Adres
van Naamen van Eemneslaan 5A
PC/Plaats
8384 EA Wilhelminaoord
Telefoon
0521 38 28 93
E-mail
Website

Locatie Mei Chu bamboekwekerij en -expositietuin

Beschrijving Mei Chu bamboekwekerij en -expositietuin

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van een groot assortiment winterharde en wintergroene bamboesoorten.

Bamboe kan op diverse decoratieve manieren in iedere tuin of plantsoen worden toegepast;
Vraag bij een bezoek aan de tuin naar de diverse mogelijkheden en voorwaarden, ook voor tuininrichting, beplantingsplannen en toepassingen.

Expositietuin
Mei Chu is de Chinese benaming voor “mooie bamboe”. In de tuin van ruim 2 ha. wisselen wij 80 bamboesoorten af met Chinese en Japanse bomen, heesters en vaste planten. De tuin is in de afgelopen 10 jaar stukje bij beetje onder architectuur ontworpen en aangelegd. Als praktijkdocent en tuinontwerper, verbonden aan de tuinbouwschool, is het mij gelukt om naast een mooie landschappelijke tuin ook een bijzonder sortiment bomen, heesters en vaste planten aan te planten.
Voor bezoekers met kennis van bamboe, bomen en heesters heeft onze tuin veel te bieden.

Zo vindt u bij ons onder andere de Nederlandse Viburnum (Sneeuwbal) en Wisteria (Blauwe regen) Collectie.

Deze collecties zijn uniek en als NPC (Nederlandse Planten Collecties) ondergebracht bij de Koninklijke Vereniging Boskoopse cultures.

Wij trachten de benaming van de planten goed op orde te hebben en te houden. Bij iedere plant wordt de wetenschappelijke benaming aangegeven.

Twee op oorspronkelijke wijze gebouwde bamboe paalwoningen geven een extra Aziatische tint aan de tuin. Op de bamboezitjes, verspreid over de tuin, ervaart u de rust die de tuin uitstraalt. U kunt onder het genot van een kopje thee of koffie genieten van de unieke verscheidenheid aan bamboes. Bamboe kent een enorme diversiteit in kleurige stengel, blad, vorm en schutbladeren en spreekt tot ieders verbeelding. Samen met de diverse fraai aangelegde vijvers krijgt de tuin die extra dimensie die ze verdient.

Vrienden van Mei Chu
Draagt u de tuin een warm hart toe en wilt u tijdens het openingsseizoen onbeperkt genieten van onze tuin dan kunt u voor € 15,- per jaar gebruik maken van onze seizoenskaart. U mag dan gratis 1 introducé meenemen.

Openingstijden
woensdag t/m zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
15 maart tot 15 oktober

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Mei Chu bamboekwekerij en -expositietuin

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Mei Chu bamboekwekerij en -expositietuin vindt u ook: