deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

De Kooihof

Ankeveen - Noord Holland

print
Naam
De Kooihof
Adres
Hollands End 101A
PC/Plaats
1244 NP Ankeveen
Telefoon
0031(0)35-6563602
E-mail
Website

Locatie De Kooihof

Beschrijving De Kooihof

Een sloot deelt de tuin in tweŽen, in een formeel en een landschappelijk gedeelte. Het formele gedeelte ligt rond het huis en werd als eerste aangelegd.

Formele deel
Rondom het huis vinden we tuinen op kleur, waaronder een roze, een witte, een oranje en een gele tuin. Ook is er een buxustuin, een formele zwemvijver en een hydrangeaborder.

Proeftuintje en brocante
Nog dieper in de tuin ligt een klein proeftuintje, waar als het zo uitkomt stekjes en planten te koop zijn. O.a. van Geranium- en Salvia-soorten.

Daar -in het tuinhuis- zijn tevens brocante, antiek, curiosa, aardewerk, tafelzilver en bijzondere tuinornamenten te koop.

Boomgaard en natuurlijke gedeelte
Achter het proeftuintje ligt de boomgaard met gemaaide paden. In het voorjaar staat het vol met bollen.

De boomgaard vormt een mooie overgang van het gecultiveerde gedeelte (ca. 5000 m2) naar het natuurlijke gedeelte (ca. 7000 m2), dat dienst doet als paardenweide en de plas (ca. 5000 m2)

Tuin bezoeken
De tuin is geopend tijdens speciale open tuindagen. Daarnaast is het voor groepen mogelijk de tuin op afspraak te bezoeken (tel. 035-6563602).

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij De Kooihof

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van De Kooihof vindt u ook: