deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Wasserburg Anholt

Isselburg-Anholt - Noordrijn-Westfalen (D)

print
Naam
Wasserburg Anholt
Adres
Schloß 1
PC/Plaats
46419 Isselburg-Anholt
Telefoon
+ 49 2874 900 89 - 0
E-mail
Website

Locatie Wasserburg Anholt

Beschrijving Wasserburg Anholt

Kasteel Museum Wasserburg Anholt ligt in Duitsland, even over de grens bij Arnhem. Het kasteel is ingericht als museum en opengesteld voor publiek.

Kasteel
Het kasteel is bekend om zijn rijke kunstcollectie. Belangrijke werken van o.a. Nederlandse schilders uit de 17e eeuw zoals Rembrandt, Jan van Goyen, Gerard ter Borch, van Vlaamse (Jan Breughel d.J.), van Duitse (Bartholomäus Bruyn, Holbein, Jobst Harrich), van Spaanse (Murillo) en van Italiaanse (Carlo Dolci, Salvator Rosa) meesters zijn in Anholt aan te treffen. Tevens er is een grote collectie van Chinees, Japans, Nederlands en Duits porselein uit de 17e en 18e eeuw, als ook renaissance- en barokmeubelen (o.a. in boulletechniek) voor het publiek tentoongesteld.

Tuin
De schilderachtige omgeving van het kasteel Anholt wordt door meerdere baroktuinen en een uitgestrekt park bepaald.

In de direkte omgeving van het kasteel liggen de historische tuinen en het park ( 34 ha groot), waarvan het ontstaan en ontwikkeling direkt met de ligging en de bouwgeschiedenis van het kasteel verband houden.

De wandeling door het park neemt 30 - 60 minuten in beslag.

Het park en de tuinen bestaan uit o.a.:

- Wassergarten
- Busquett
- Insel
- een doolhof
- een bloemenweide.

Door de verschillende bloeiperioden zijn van april tot september de meest uitéénlopende bomen en planten in bloei te bewonderen.

Op grond van de grote hoeveelheid aan de meest uitéénlopende bomen, plantenwerelden, inheemse watervogels, talrijke paden en uitgestrekte waterpartijen vormen de symmetrisch aangelegde tuinen en het royale park, waarvan de historische grenzen tot vandaag bewaard zijn gebleven, een attractief uitstapje voor talrijke bezoekers.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Wasserburg Anholt

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Wasserburg Anholt vindt u ook: