deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Hunebedcentrum

Borger - Drenthe

print
Naam
Hunebedcentrum
Adres
Bronnegerstraat 12
PC/Plaats
9531 TG Borger
Telefoon
0599 - 236374
E-mail
Website

Locatie Hunebedcentrum

Beschrijving Hunebedcentrum

Meer dan 5000 jaar geleden richtte een boerenvolk imposante grafkelders op. Duizenden jaren lang, tot op de huidige dag hebben de hunebedden de tand des tijds doorstaan.

Bij een hunebed sta je oog in oog met de prehistorie. Maar hoe leefde dat boerenvolk, hoe beleefden ze vreugde en verdriet, hoe kregen ze die tonnenzware stenen op elkaar?

In het Hunebedcentrum beleef je een ontmoeting met dit boerenvolk. Een ontmoeting die sensationeel zal zijn.

Expositie
De expositie in het Hunebedcentrum laat u ervaren hoe de Hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Zij nemen u aan de hand mee en leiden u rond door hun wereld. Ze verwelkomen u en ze tonen u hun dagelijks leven, nemen u mee in hun eenvoudige boerenbehuizing en naar het woeste land rondom hun akkers, waarin wolven, oerossen en beren huizen.

Via film, multimediaproducties, een reconstructie van een hunebed, landschapsmaquettes, een offermoeras en nog veel meer kunt u zich terugwanen in de tijd van de Hunebedbouwers, 5500 jaar geleden.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Hunebedcentrum

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Hunebedcentrum vindt u ook: