deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Landgoed Zwaluwenburg

’t Harde - Gelderland

print
Naam
Landgoed Zwaluwenburg
Adres
Eperweg 5
PC/Plaats
8084 RB ’t Harde
Telefoon
0900 -2464646 (10 c/pm)
E-mail
Website

Locatie Landgoed Zwaluwenburg

Beschrijving Landgoed Zwaluwenburg

Op Landgoed Zwaluwenburg in ít Harde, nabij Elburg vindt u de A. Vogeltuinen. De ecologische productietuinen op Landgoed Zwaluwenburg zijn vrij toegankelijk voor publiek. Ook is er een interactieve wandelroute uitgezet op het landgoed: de A.Vogel gezonde wandelroute.

A.Vogel Gezonde Wandelroute
De wandelroute, die is uitgezet in samenwerking met Stichting Geldersch Landschap, is ongeveer 4 kilometer lang. De route loopt door een prachtig gevarieerd landschap met loof- en naaldbossen, oude boerderijen en door houtwallen omzoomde weilanden en kruidenvelden.

Kwekerij

Op de kruidenvelden van het landgoed worden de ingrediŽnten verbouwd voor de homeopathische geneesmiddelen en natuurlijke producten van A.Vogel. U kunt de kwekerij via de graspaden vrij betreden. Zomers is het op de kwekerij een kleurenzee van bloeiende planten en ruikt het er heerlijk. Voor kinderen is er een speciale speurtocht uitgezet en op het gezond-bewegen-veld kunnen zij zich heerlijk uitleven.

A. Vogeltuinen
De A.Vogeltuinen hebben een oppervlakte van 8 hectare.
Hoeveelheid plantensoorten
In de tuinen zijn meer dan 35 plantensoorten te vinden. Alle planten worden ecologisch geteeld en vaak nog met de hand geoogst.

De opbrengt varieert per seizoen, maar bedraagt gemiddeld zoín 60.000 kilogram. Het met de hand oogsten is zeer arbeidsintensief. De oogst van 1 kilogram blad kan 1 manuur in beslag nemen.

Sommige planten zijn meerjarig, anderen moeten elk jaar opnieuw worden geplant. Jaarlijks worden in de tuinen zoín 200.000 geneeskrachtige planten geplant en 300 kilogram zaaigoed uitgezaaid.

Zomerexcursies
In de zomermaanden worden er door de kruidenkwekers speciale excursies op het landgoed gehouden.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Landgoed Zwaluwenburg

  • Geen activiteiten bekend