deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Ruinen - Drenthe

print
Naam
Bezoekerscentrum Dwingelderveld
Adres
Benderse 22
PC/Plaats
7963 RA Ruinen
Telefoon
0522 - 47 29 51
E-mail
Website

Locatie Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Beschrijving Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Het bezoekerscentrum Dwingelderveld vindt u onder een dak van mossen en vetplanten. Onder dit ’natuurlijke dak’ vertelt een interactieve expositie het verhaal van de streek, de natuur en de rol van Natuurmonumenten. Sinds 2003 is de inrichting van het bezoekerscentrum vernieuwd: het is modern, interactief, en aantrekkelijk voor jong en oud. U vindt er veel informatie over het ontstaan van het gebied en het belang van water in het Dwingelderveld. De grote natuurontwikkelingsprojecten van de afgelopen jaren krijgen alle aandacht.

Omgeving
Nationaal Park Dwingelderveld bestaat uit bos, heide en stuifzand. De uitgestrekte natuur geeft een goed beeld van het oude Drentse esdorpenlandschap. Vlakbij de esdorpen vindt u authentieke essen; oude akkers waarop vroeger vooral graan werd verbouwd. De Dwingelose Heide en de Kraloërheide zijn samen goed voor het grootste aaneengesloten vochtige heidegebied in Noordwest-Europa!

Activiteiten
Voel en zie de afwisselende natuur zelf via de vele wandel- en fietsroutes, de vogelkijkhut, het bezoekerscentrum, picknickplaatsen of het natuurkampeerterrein. Bezoek aansluitend deze natuur ‘live’ via een wandel- of fietsroute. Rondom het bezoekerscentrum ligt een natuurtuin, met een schatkist vol met gewone en bijzondere vondsten uit de natuur. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen in één van de twee schaapskooien, waarvan er één dicht bij het bezoekerscentrum ligt.

Openingstijden
1 april tot 1 oktober en in alle schoolvakanties:
maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur
1 oktober tot 1 april:
woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

    

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Bezoekerscentrum Dwingelderveld vindt u ook: