deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Kasteel Bouvigne

Breda - Noord Brabant

print
Naam
Kasteel Bouvigne
Adres
Bouvignelaan 5
PC/Plaats
4836 AA Breda
Telefoon
076-5641000
E-mail
Website

Locatie Kasteel Bouvigne

Beschrijving Kasteel Bouvigne

Het landgoed Bouvigne dateert uit de vijftiende eeuw en bestaat uit een sprookjesachtig kasteel omgeven door drie bijzondere tuinen.

In 1977 is het kasteel na een periode van restauratie heropend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus. Het wordt nu gebruikt als kantoor en is niet toegankelijk.

De tuinen bij het kasteel zijn echter het bezoeken meer dan waard. Op het landgoed Bouvigne kunt u drie kasteeltuinen bezoeken: een Franse, een Engelse en een Duitse.

De tuinen zijn aangelegd in de periode tussen ± 1913 en de jaren dertig van de vorige eeuw, en geheel in overeenstemming met de toen heersende smaak. Opvallend zijn daarbij de vele soorten fuchsia’s en de bijzondere beeldencollectie.

Openingstijden tuinen
Wanneer u een bezoekje wilt brengen aan de tuinen, bent u welkom op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur. In het weekend zijn de tuinen gesloten. De toegang is gratis. Honden worden niet toegelaten.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Kasteel Bouvigne

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Kasteel Bouvigne vindt u ook: