deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Artis Zoo

Amsterdam - Noord Holland

print
Naam
Artis Zoo
Adres
Plantage Kerklaan 38-40
PC/Plaats
1018 CZ Amsterdam
Telefoon
020-5233400
E-mail
Website

Locatie Artis Zoo

Beschrijving Artis Zoo

Midden in Amsterdam ligt Artis, de oudste en meest veelzijdige dierentuin van Nederland. Een kennistuin met dieren, bomen en planten, met musea en een planetarium.

Artis is een park waar je kunt wandelen, kunt leren, kunt nadenken en waar je onverwachte dingen beleeft en ervaart. Voor Artis is natuurbehoud en -educatie een belangrijke taak.

De bewustmaking van het publiek, in het bijzonder van kinderen, ziet Artis als een maatschappelijke plicht. Versteviging van de samenwerking met natuur- en milieuorganisaties en uiteenlopende projecten voor soortbehoud krijgen veel aandacht.

Plantentuin
Artis is naast een dierentuin ook een plantentuin. Veel van de planten en bomen komen in ons eigen land voor maar er zijn ook vele soorten die elders uit de wereld komen, net als de diersoorten die zich in Artis bevinden. De plantensoorten die zich niet in ons klimaat thuis voelen, staan in kassen en verwarmde gebouwen.

Bomen
In Artis staan ruim tweehonderd verschillende soorten bomen, waarvan de meeste inheems. Er zijn echter ook heel wat bijzondere soorten die van over de hele wereld komen.

Openingstijden
’s Winters van 09.00 uur tot 17.00 uur.
’s Zomers van 09.00 tot 18.00 uur elke zaterdag in juli en augustus tot zonsondergang.

Honden zijn in Artis niet toegestaan.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Artis Zoo

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Artis Zoo vindt u ook: