deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Volkspark

Enschede - Overijssel

print
Naam
Volkspark
Adres
Volksparksingel
PC/Plaats
7532 TC Enschede
Telefoon
053-4617087
E-mail
Website

Locatie Volkspark

Beschrijving Volkspark

Het Volkspark werd als park ingericht in 1872. De inrichting werd mogelijk gemaakt door een legaat van H.J. van Heek (1814-1872). Het was zijn bedoeling de gemeenschap een park na te laten waar de textielarbeiders zich in hun vrije tijd konden verpozen met hun gezinnen. In het restaurant werd geen sterke drank geschonken. Er werden muziekuitvoeringen gegeven in de muziektent. Sinds jaar en dag vinden er de Paas- en herfstkermis plaats.

In het park staan diverse kunstwerken, o.a. het oorlogsmonument van Mari Andriessen, middelpunt van de 4 mei-herdenking.

In het park staan behalve oude bomen uit de tijd van de aanleg (eiken, Libocedrus, Auracaria, Thuya’s en treurbeuken) ook veel soorten struiken, bamboe en vaste planten. Bijzonder aan het volkspark is dat er jaarlijks 10.000 stuks eenjarigen, 5000 bollen en 5000 tweejarigen geplant worden in de perken. Het is altijd een kleurrijk geheel. Eind mei bloeit de Liriodendron (tulpenboom) die bij de brug staat.

Het park is 24 uur per dag geopend.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Volkspark

  • Geen activiteiten bekend