deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Rotstuin Bèr Slangen

Maastricht - Limburg

print
Naam
Rotstuin Bèr Slangen
Adres
Ambyerstraat noord 73
PC/Plaats
6225 EB Maastricht
Telefoon
06-40126983
E-mail
Website

Locatie Rotstuin Bèr Slangen

Beschrijving Rotstuin Bèr Slangen

In 1974 werd de tuin voor het eerst opengesteld voor het publiek. De openstelling is sindsdien een jaarlijks terugkerend evenement. Duizenden mensen en vele tuinclubs uit binnen- en buitenland hebben de tuin reeds bezocht.

Door de jaren heen kreeg Bčr veel hulp van bekenden en vooral jeugdigen uit de buurt; de rotstuin, maar ook Bčr’s verbazende wijsheid, eenvoud, passie en vrijgevigheid zorgden ervoor dat velen kwamen helpen en zo als het ware in de rotstuin opgroeiden.

Op 10 maart 2001 overleed Bčr Slangen op 76-jarige leeftijd, zijn levenswerk, de rotstuin heeft hij nagelaten aan één van zijn jeugdige helpers die als kleine jongen al door de tuin geďnspireerd was en nu als tuin- en landschapsarchitect actief is.

Mede ter nagedachtenis aan Bčr Slangen is op 8 mei 2002 Stichting Vrienden van Rotstuin Bčr Slangen opgericht die zich tot doel stelt: het in stand houden van Rotstuin Bčr Slangen en de openstelling van de tuin aan het publiek.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Rotstuin Bèr Slangen

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Rotstuin Bèr Slangen vindt u ook: