deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Arboretum Kalmthout

Kalmthout - Antwerpen (B)

print
Naam
Arboretum Kalmthout
Adres
Heuvel 2
PC/Plaats
2920 Kalmthout
Telefoon
032 3 666 67 41
E-mail
Website

Locatie Arboretum Kalmthout

Beschrijving Arboretum Kalmthout

De oudste bomen van Arboretum Kalmthout werden meer dan 150 jaar geleden aangeplant door Charles Van Geert. Zijn kwekerij groeide uit tot een prachtige bomentuin. Vele zeldzame houtige gewassen werden bijgeplant door Van Geert’s opvolgers, Antoine Kort en Robert & Jelena de Belder.

De kracht van Arboretum Kalmthout is de eigenheid waarmee de wetenschappelijke plantencollectie in de architectuur van de tuin is opgenomen. De vele bijzondere planten groeien in esthetische arrangementen. De ongebruikelijke combinaties van rijkbloeiende bomen en struiken dompelen de tuin het gehele jaar onder in een zee van kleuren. Hiertussen verleiden slingerende, frisse graspaden de bezoeker tot inspirerende wandelingen in de 12 hectare grote tuin. De landschappelijke aanleg resulteert in een verrassend natuurlijke en harmonische uitstraling.

Het Vangeertenhof, de historische parkvilla en het vroegere zomerverblijf van Van Geert, is stijlvol gerenoveerd. Op de benedenverdieping worden regelmatig tentoonstellingen en evenementen georganiseerd.

Arboretum Kalmthout bezit één van de beste en meest gevarieerde plantenverzamelingen van het Europese vasteland. In de tuin vindt u honderden rozen, meer dan zeshonderd verschillende azalea’s en rododendrons, magnolia’s, kerselaars, Japanse esdoorns en nog veel meer. De toverhazelaars van Arboretum Kalmthout zijn wereldberoemd. In januari en februari vinden de Hamamelisfeesten plaats om de unieke winterbloei van de oude en breed uitgegroeide toverhazelaars te vieren. Meer nog dan aantallen en namen is het de schoonheid van de tuin die in elk seizoen de bezoeker opnieuw bekoort.

Openingstijden arboretumtuin

15 maart tot en met 15 november:
Dagelijks van 10 u tot 17 u
Tijdens de Hamamelisfeesten:
Dagelijks van 10 u tot 17 u

Openingstijden Plantencentrum, boekenshop, cafetaria
15 maart tot en met 15 november:
Dagelijks van 10 u tot 17 u
Tijdens de Hamamelisfeesten:
dagelijks van 10 u tot 17 u
Vanaf einde Hamamelisfeesten t/m 14 maart:
Maandag tot vrijdag van 10 u tot 16u30
15 november tot de laatste vrijdag voor kerstmis:
Maandag tot vrijdag van 10 u tot 16u30

Entree
Entreeprijzen vindt u op de website van het arboretum

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Arboretum Kalmthout

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Arboretum Kalmthout vindt u ook: