deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Stichting Boerderij De Viermarken

Enschede - Overijssel

print
Naam
Stichting Boerderij De Viermarken
Adres
Viermarkenweg 85
PC/Plaats
7522 LC Enschede
Telefoon
053 435 95 72
E-mail
Website

Locatie Stichting Boerderij De Viermarken

Beschrijving Stichting Boerderij De Viermarken

De Viermarken is een zorgboerderij die in de noord-westelijke stadsrand van Enschede ligt. De Viermarken is van start gegaan in 1990.

Aanleiding was het ontbreken van een schakel in het voorzieningenaanbod voor de groep mensen die, door lichamelijke, geestelijke of psychiatrische handicaps, of langdurige werkloosheid niet gemakkelijk een werkplek vinden. Deze groep past vaak niet in de interne werkplaatsen van instellingen en is ook in de sociale werkvoorziening niet op haar plek. Een aantal mensen had ook gewoon behoefte aan een werkplek ‘buiten’.

De boerderij omvat ca. 17,5 ha landbouwgrond, grotendeels grasland en daarnaast enkele ha akkerbouw en ca. 1 ha tuinbouw. We verzorgen herten, geiten, ezels en schapen in het aangrenzende Abraham Ledeboerpark en het Van Heekpark in Enschede. Op de boerderij zijn daarnaast Lakenvelder zoogkoeien, kippen een paard en een pony.

De Viermarken is een ekologische boerderij. Dit houdt o.a. in dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen. Daarnaast zijn er tal van maatregelen waarmee op een verantwoorde manier de verschillende gewassen worden geteeld.

De hele boerderij heeft het eko-keurmerk. Dit houdt ook in dat we jaarlijks gecontroleerd worden door de SKAL (Stichting Keur Alternatieve Landbouw), waarbij gekeken wordt of we ons houden aan de regels die gelden voor de ekologische landbouw.

Openingstijden winkel
Maandag: 12.30 uur - 16.30 uur dinsdag t/m vrijdag 9.00 uur - 16.30 uur

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Stichting Boerderij De Viermarken

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Stichting Boerderij De Viermarken vindt u ook: