deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Landgoed Vollenhoven

De Bilt - Utrecht

print
Naam
Landgoed Vollenhoven
Adres
Utrechtseweg 59
PC/Plaats
3732 HA De Bilt
Telefoon
030 220 00 32
E-mail
Website

Locatie Landgoed Vollenhoven

Beschrijving Landgoed Vollenhoven

Het landgoed Vollenhoven in De Bilt in de provincie Utrecht is een fraai voorbeeld van een van de eerste buitenplaatsen van de Stichtse Lustwarande. Het landgoed, dat uit de 17e eeuw dateert, werd rond 1800 in de Engelse landschapsstijl ontworpen en is sindsdien weinig veranderd. Vollenhoven is daardoor een van de weinige Nederlandse landgoederen waar veel oorspronkelijke elementen bewaard zijn gebleven.

n 1997 is Vollenhoven beschermd monument geworden. Vollenhoven is in particulier bezit en daardoor beperkt toegankelijk. Het landgoed is echter in juni tijdens de Tuindagen drie dagen opengesteld, zodat bezoekers het park, de moestuin, de privétuinen, de ijskelder, het koetshuis en de oranjerie kunnen bezichtigen.

De Tuindagen zijn inmiddels een begrip geworden. Voor de ommuurde moestuin, die biologisch wordt beheerd, wordt bovendien in september een aparte open dag gehouden. De oranjerie is van mei tot oktober te huur als locatie voor partijen.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Landgoed Vollenhoven

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Landgoed Vollenhoven vindt u ook: