deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

’n Dijk van een Tuin

Gameren - Gelderland

print
Naam
’n Dijk van een Tuin
Adres
Waalbandijk 13
PC/Plaats
5311 AG Gameren
Telefoon
0418-562377 of 06-22768622
E-mail
Website

Locatie ’n Dijk van een Tuin

Beschrijving ’n Dijk van een Tuin

Een gevarieerde liefhebberstuin van 3.500 m≤ met borders op kleur, een kruiden- en rozentuin met buxushaagjes alsmede een rotstuin en een grote vijver met rondom veel grassen.

In de nieuwe grassenborder zijn diverse siergrassen gecombineerd met vaste planten. Ook is er een pergola met rozen en clematissen. In de dijkhelling zijn stapelmuren gebouwd waardoor tuinterrassen zijn ontstaan. De muren zijn beplant met vele rotsplanten.

Rozen en Pelargoniums
Behalve in de rozentuin, zijn in de verschillende borders rozen, zoín 70 soorten, gecombineerd met vaste planten of toegepast als haag. Een lust voor het oog is de 17 meter lange pergola waaraan grote baskets met weelderig bloeiende fuchsiaís hangen.

Tevens is er een pelargoniumcollectie waaruit de voorkeur voor botanische soorten blijkt. En uiteraard is ook het orchideeŽnkasje een bezoekje waard.

Door heel de tuin heen zijn genoeglijke zitjes om rustig te genieten van de aangename sfeer.Gevarieerde, creatieve en inspirerende tuin van 3500 m2 met veel bijzondere vaste planten en mooie kleurencombinaties.
Een tuin om ideeŽn op te doen.

In het najaar van 2008 is een nieuwe, voornamelijk groene, tuin voltooid; samen met Taxus en Japanse azalea voert Buxus hier de boventoon.

Er is een pelargoniumcollectie met veel botanische soorten en ook een orchideeŽnverzameling, waarvan de koel gekweekte soorten in de zomer buiten op een schaduwrijke plek staan en hangen. De warmere soorten vinden hun plaats in een kleine orchideeŽnkas.

Door heel de tuin heen zijn diverse genoeglijke zitjes om rustig te genieten van heerlijke geuren en de aangename sfeer.

Open Tuindagen
Elk jaar stellen wij de tuin een aantal weekenden voor liefhebbers open om te komen genieten en inspiratie op te doen.
Honden worden niet toegelaten.

Op afspraak
Groepen kunnen onze tuin na telefonische afspraak bezoeken.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij ’n Dijk van een Tuin

  • Geen activiteiten bekend