deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Huis de Voorst

Eefde - Gelderland

print
Naam
Huis de Voorst
Adres
Binnenweg 10
PC/Plaats
7211 MA Eefde
Telefoon
0575 - 54 54 54
E-mail
Website

Locatie Huis de Voorst

Beschrijving Huis de Voorst

Arnold Joost van Keppel, landadel van niet al te rijke komaf, werd door zijn vader te werk gesteld als page aan het hof van Koning-Stadhouder Willem III, die op zijn gloednieuwe paleis Het Loo te Apeldoorn resideerde.

De machtige Koning-Stadhouder, getrouwd met Mary Stuart en daardoor koning van Engeland, viel voor Van Keppel en het werd zijn meest intieme vriend. Daarom kon Arnold Joost van Keppel, inmiddels Graaf van Albemarle, Baron van Ashford en Markgraaf van Bury, in 1695 aan de architecten van Het Loo, Roman en Marot, de opdracht geven om het majestueuze paleisje "Huis De Voorst" (een replica van Het Loo) te laten bouwen op het landgoed van zijn voorouders te Eefde.

Het prachtige paleis stond al spoedig bekend als het "Versailles van de Achterhoek" en het werd een "Lieu de Plaissance", waar Albemarle en de Koning-Stadhouder menig belangrijke gast vergastte...

Na de "Van Keppel-periode" hebben vele adelijke families het landgoed gekocht, bewoond en weer verkocht... Dieptepunt was 18 augustus 1943 toen het hoofdgebouw uitbrandde door een onvoorzichtige schilder.

Het werd in 1957 prachtig gerestaureerd en het is thans eigendom van de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen, die het verhuren aan Cora Sens, die het landgoed bewoont en exploiteert.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Huis de Voorst

  • Geen activiteiten bekend