deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

De Vijvertuinen van Ada Hofman

Loozen - Overijssel

print
Naam
De Vijvertuinen van Ada Hofman
Adres
Westeindigerdijk 3
PC/Plaats
7778 HG Loozen
Telefoon
E-mail
Website

Locatie De Vijvertuinen van Ada Hofman

Beschrijving De Vijvertuinen van Ada Hofman

Ontstaan
De Vijvertuin is aangelegd in 1987/88 door Ada Hofman. Een oude boerderij met schuren en weiland werd omgetoverd tot een tuinparadijs voor mens en dier met een bijzondere ambiance. De tuin is ook internationaal zeer bekend.

De Vijvertuin
De Vijvertuin is ruim 2 ha. groot. Rondom 3 grote natuurvijvers liggen ruim 30 kleine tuinen met daarin zo’n 50 grote en kleine vijvers. Samen vormen ze met de grote bloemborders de grote tuin.

De Daktuin
Uniek is de daktuin met vijver. Op het dak van de privé-woning op 3 meter hoogte is een daktuin aangelegd van 600 m2 met daarin een vijver met 35000 liter water. Vanaf de daktuin heeft de bezoeker een schitterend uitzicht over de Vijvertuinen.

Helder water
De visie van Ada Hofman om het water in de vijver op natuurlijke wijze helder en gezond te houden waarin de door haar gepropageerde zuurstofplanten zo’n belangrijke rol spelen is in de heldere vijvers van de Vijvertuinen terug te zien.

Tuincafe
Zowel binnen als op het terras kunt u iets lekkers kiezen uit het menu en/of van de drankenkaart en genieten van de sfeervolle omgeving. Voor de kinderen is er een speelzaal aanwezig met diverse spellen.

Dagje uit
In iedere tuin zijn zitjes om heerlijk van de rust, geuren, kleuren en geluiden van flora en fauna te kunnen genieten.

Er is veel te zien, kabbelende beekjes, watervallen, en in de tuin staan vele verschillende soorten vaste planten, heesters en bomen.

Hoogtepunten
April: bomen, bollen en de rotsplanten in bloei. Mei: vanaf begin mei de kikker-concerten Juni-Augustus: vele waterlelies in bloei Juli-September: borders in bloei, vlindertijd September: vlammende herfstkleuren


Openingstijden
De Vijvertuin is geopend van begin april tot eind september, van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Op feestdagen ook op maandag geopend.

Entree
€ 8,50 p.p.
Kinderen van 4-12 jaar: € 4,25 p.p.
Groepen vanaf 25 personen: € 6,00 p.p.
Jaarkaart € 20,00 p.p.

Honden worden niet toegelaten

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij De Vijvertuinen van Ada Hofman

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van De Vijvertuinen van Ada Hofman vindt u ook: