deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

De Heimanshof

Hoofddorp - Noord Holland

print
Naam
De Heimanshof
Adres
Wieger Bruinlaan 1-7
PC/Plaats
2132 AW Hoofddorp
Telefoon
0252-673915 of 06-48226490
E-mail
Website

Locatie De Heimanshof

Beschrijving De Heimanshof

De Heimanshof is een wilde plantentuin van een hectare. Het bevindt zich in het hartje van Haarlemmermeer. De Heimanshof biedt de mogelijkheid 800 soorten wilde planten in hun natuurlijke omgeving te bestuderen. Ook veel insecten, paddestoelen en enkele soorten vogels vinden er hun woon- en rustplaats.

Het landschap is kleinschalig. Je vindt hier een veenplas, een moerasje, akkers met oude graagsoorten en andere cultuurgewassen, graslanden, heuveltjes met specifieke begroeiing, verschillende bostypen en oude landschapselementen zoals hagen, hakhoutwallen, landmerken en muren.

Voorts is er een kassencomplex bestaande uit kassen met tropische gewassen, een kruidentuin, oude appelrassen en schooltuintjes.

Openingstijden
ma t/m vr 9-16 uur, 1e zondag van de maand 14-17 uur, juni/juli/aug 1e weekend van de maand gratis rondleiding. Andere maanden 1e zondag v.d. maand lezingen. groepen/rondleidingen bovendien op afspraak.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij De Heimanshof

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van De Heimanshof vindt u ook: