deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

De Booghgaard - Beeldentuin - Open tuin

Callantsoog - Noord Holland

print
Naam
De Booghgaard - Beeldentuin - Open tuin
Adres
Zwarteweg 1
PC/Plaats
1759 LD Callantsoog
Telefoon
0223 642025.
E-mail
Website

Locatie De Booghgaard - Beeldentuin - Open tuin

Beschrijving De Booghgaard - Beeldentuin - Open tuin

Wie nu rondwandelt in de Booghgaard kan zich moeilijk voorstellen dat dit terrein in 1976 nog een weiland was: 6000 m² gras met prikkeldraad er om heen.

Om deze metamorfose te bereiken is begonnen met de aanleg van brede windsingels, bedoeld om de zeewind een beetje te weren.

Binnen deze "ommuring" vind je nu o.a.: een stukje bos met interessante onderbegroeiing; grote borders met éénjarige, tweejarige en vaste planten; een vijver met kikkers, salamanders en mooie beplanting; centraal in de tuin het restant van het oorspronkelijke weiland.

Door dit maar één maal per jaar te maaien en het maaisel af te voeren is getracht de grond te verarmen, met de bedoeling iets van de oorspronkelijke begroeiing terug te krijgen. Na een jaar of acht zo gewerkt te hebben stond er opeens een orchidee in het gras! Het jaar daarna waren het er een stuk of vijf en daarna jaarlijks een uitbreiding met tientallen orchideeën.

Verspreid door de tuin zijn vele zitjes opgesteld, waar wij zelf en onze bezoekers graag gebruik van maken. Er is altijd - naar behoefte - wel een plekje uit de wind, in de zon of in de schaduw te vinden.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij De Booghgaard - Beeldentuin - Open tuin

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van De Booghgaard - Beeldentuin - Open tuin vindt u ook: