deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Paasloërhof

Paasloo - Overijssel

print
Naam
Paasloërhof
Adres
Binnenweg 39
PC/Plaats
8378 JJ Paasloo
Telefoon
0561 451153
E-mail
Website

Locatie Paasloërhof

Beschrijving Paasloërhof

Op een unieke lokatie in het wallenlandschap van Paasloo in de kop van Overijsel bevindt zich de Paasloërhof. Het landschap van de hof is ontstaan uit een ijskrater, een zogenaamde Pingo, met o.a als fraai resultaat een grote natuurlijke vijver.

Het park, zo’n 1,5 hectare groot, is in het begin van de zestiger jaren op werkelijk schitterende wijze aangelegd. U treft er verschillende biotopen, heuvels en vijvers. Doordat het terrein van het oppervlaktewater van de omliggende landerijen is afgesloten, heeft zich een unieke flora en fauna kunnen ontwikkelen. Op het terrein komen veel vaste planten voor.

Openingstijden
In de maanden mei t/m september is het 1,5 hectare grote park op Vrijdagen en Zaterdagen te bezichtigen. Op verschillende plaatsen in de tuin zijn zitjes zodat u heerlijk kunt genieten van de natuur en het gevarieerder uitzicht op de prachtige vijver.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Paasloërhof

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Paasloërhof vindt u ook: