deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Heemtuin De Wielenmaker

Egmond-Binnen - Noord Holland

print
Naam
Heemtuin De Wielenmaker
Adres
Sint Adelbertusweg 38
PC/Plaats
1935 EM Egmond-Binnen
Telefoon
072-506 6186
E-mail
Website

Locatie Heemtuin De Wielenmaker

Beschrijving Heemtuin De Wielenmaker

Heemtuin ’De Wielenmaker’ is een initiatief waarbij een stuk grond in dit gebied aan de natuur wordt teruggegeven. Een ecologisch beheerde tuin met inheemse wilde planten, afgestemd op het achterliggende landschap.

Ecologisch voorbeeld
Ook veel tuinliefhebbers grijpen steeds makkelijker naar bestrijdingsmiddelen tegen slakken en onkruid. Samen met de gewolmaniseerde schuttingen, pergola’s etc. zorgen zij voor een flinke vervuiling van de bodem. De Wielenmaker wil een voorbeeld zijn voor een andere manier van tuinieren en zodoende een bijdrage leveren aan een beter milieu.

Rondleiding in de heemtuin
De Wielenmaker is opengesteld voor bezoek. Eenmaal per jaar is er een open dag, waarbij u wordt rondgeleid door Natuurgidsen. Voor groepen is bezoek altijd mogelijk. Maak dan even een afspraak via ons e-mail adres.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Heemtuin De Wielenmaker

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Heemtuin De Wielenmaker vindt u ook: