deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Natuurtuin Slatuinen

Amsterdam - Noord Holland

print
Naam
Natuurtuin Slatuinen
Adres
Slatuinenweg 45
PC/Plaats
1057 KB Amsterdam
Telefoon
020 - 41 24 361
E-mail
Website

Locatie Natuurtuin Slatuinen

Beschrijving Natuurtuin Slatuinen

Honderden mensen genieten dagelijks vanaf hun balkon van deze bijzondere tuin. Daarnaast kunnen ook anderen er rustig rondwandelen en bijvoorbeeld de geur van kamperfoelie in de herfst opsnuiven.

De tuin is echter maar beperkt opengesteld omdat de kwetsbaarheid van het gebied groot is. De roodborstjes, Vlaamse gaaien en de boomkruipers die in de tuin broeden, zijn zeer op rust gesteld. Een massaal bezoek kan al snel, zeker als de paden drassig zijn, leiden tot het vertrappen van de vegetatie. Niettemin kunnen schoolklassen onder deskundige begeleiding een interessante rondleiding krijgen.

Vanaf het begin heeft onze tuinfotograaf vier keer per jaar foto’s vanuit vaste posities genomen om de natuurlijke ontwikkeling in beeld te brengen. Daarnaast zijn alle in de tuin voorkomende bloemen, planten en struiken geïnventariseerd en in een kaartsysteem ondergebracht. Daarmee wordt de educatieve functie van de tuin ondersteund.

Ook voor andere natuurliefhebbers worden er excursies georganiseerd. Verder wordt de tuin opengesteld voor de jaarlijkse verkoop van gevelplanten en vinden er kinderactiviteiten plaats. Soms zijn er schildersclubjes te vinden en ter gelegenheid van de atelierroute exposeren er ook kunstenaars in de tuin.

Openingstijden
Elke donderdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en elke eerste zondag van de maand van 13.00 uur tot 16.00 uur. Groepen op afspraak.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Natuurtuin Slatuinen

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Natuurtuin Slatuinen vindt u ook: