deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Jac. P. Thijssepark

Amstelveen - Noord Holland

print
Naam
Jac. P. Thijssepark
Adres
Prins Bernardlaan 8
PC/Plaats
1182 BE Amstelveen
Telefoon
E-mail
Website

Locatie Jac. P. Thijssepark

Beschrijving Jac. P. Thijssepark

Het Thijssepark is gelegen aan de westrand van Amstelveen, tegen het Amsterdamse bos en is zo’n 5,3 hectare groot. Opvallend is dat het park slechts gemiddeld 50 meter breed is; een smalle, maar desondanks bijzondere strook.

Het ontstaan is te danken aan de zogenaamde `ecologische stroming’, die al voor de oorlog op verschillende plaatsen in Nederland opkwam. Een groot voorbeeld was het werk van Jac. P. Thijsse, die verantwoordelijk was voor het eerste natuurlijk park, aangelegd in Bloemendaal. In navolging van dit park werd in 1940 met de aanleg begonnen.

Het Amstelveense park is uitgegroeid tot het beroemdste voorbeeld van deze stroming, die het ontstaan van heemparken in Nederland tot gevolg had. De slappe venige ondergrond en de ecologische visie hebben ervoor gezorgd dat vanaf het begin uitsluitend inheemse soorten werden toegepast.

Het Thijssepark is kleinschalig van opzet, met een afwisseling van waterpartijen, kleine ruimten, bosschages, verhogingen en verlagingen. Hierdoor zijn gradientrijke milieus ontstaan, met ruimte voor gevarieerde begroeiingen.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Jac. P. Thijssepark

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Jac. P. Thijssepark vindt u ook: