deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Heemtuin de Heimanshof

Vierhouten - Gelderland

print
Naam
Heemtuin de Heimanshof
Adres
t Frusselt 30
PC/Plaats
8076 RE Vierhouten
Telefoon
0577-411 336
E-mail
Website

Locatie Heemtuin de Heimanshof

Beschrijving Heemtuin de Heimanshof

Heemtuin de Heimanshof is een landschapstuin waarin alle planten verzameld worden die van nature op de Veluwe groeien. Een tuin met inheemse flora dus.

De tuin is verdeeld in verschillende gebiedjes (zgn. biotopen) voor specifieke planten.

Op het terrein bevinden zich onder meer wallen met beuken en eiken, een naaldboombosje, een varenhoek, een heidebult, een blauwgrasland, een bloemenwei, een leemkuil, een roggeakker, een moerasje en een muurtuin.

Door de heemtuin slingert een beek, die uitkomt in een grote vijver met een eiland, en die daarna via een kleine vijver zijn weg vervolgt.

Er is een informatiebord bij de ingang met foto’s van de planten en dieren, die in de tuin voorkomen. In de vitrines zijn nesten met eieren te zien en een verzameling van merkwaardige houten groeisels uit de natuur.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Heemtuin de Heimanshof

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Heemtuin de Heimanshof vindt u ook: