deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Natuurcentrum Veluwe

Ede - Gelderland

print
Naam
Natuurcentrum Veluwe
Adres
Groot Ginkelseweg 2a
PC/Plaats
6718 SL Ede
Telefoon
0318 - 610 439
E-mail
Website

Locatie Natuurcentrum Veluwe

Beschrijving Natuurcentrum Veluwe

Het Natuurcentrum Veluwe ligt in een fraai en veelzijdig gebied: aan de rand van de landbouwenclave De Ginkel. De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt voor een rijke flora en fauna.

Naast deze natuurlijke elementen zijn ook de twee schaapskuddes, de grafheuvels en het Belgenmonument een bezoek waard. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Direct naast het centrum is een natuurtuin van 7500 m2 aangelegd. In deze tuin wordt o.a. aandacht besteed aan het thema "natuur en landbouw op de Veluwe".

Er is een nieuwe bijenstal, waarin de Edese Bijenverenigingen acht bijenvolken huisvesten. Op speciale dagen wordt daar door de imkers uitleg gegeven, over het leven van die interessante diertjes.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert het gehele jaar door, in samenwerking met de Regio VVV Veluwe Vallei en andere organisaties, diverse activiteiten zoals bezoeken aan de wildkansel De Hindekamp.

Er zijn diverse mogelijkheden voor groepen en bedrijven, bijv. een fiets-, wandel- of huifkartocht maken onder leiding van een natuurgids.

Het Natuurcentrum Veluwe is het vertrekpunt voor allerlei excursies. Het centrum beschikt over een professionele projectie-installatie, en een TV-toestel met dvd-drive. In het centrum zijn diverse artikelen te koop variërend van souvenirs tot informatieve boeken en folders.
Het Natuurcentrum kan ook worden gebruikt als vergaderruimte en/of startlocatie voor natuurgerichte activiteiten en bijeenkomsten.

Zowel het Natuurcentrum als de wildkansel zijn toegankelijk voor mindervaliden.

Openingstijden
De openingstijden zijn van 11.00 uur tot en met 17.00 uur;
Van april tot oktober dagelijks, maandag gesloten;
Van november tot en met maart, maandag en zaterdag gesloten;
In de vakantieperiodes zal het Natuurcentrum in vele gevallen ook op de zaterdag en de maandag geopend zijn.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Natuurcentrum Veluwe

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Natuurcentrum Veluwe vindt u ook: