deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Heemtuin Presikhaaf

Arnhem - Gelderland

print
Naam
Heemtuin Presikhaaf
Adres
Ruitenberglaan 4
PC/Plaats
6826 CC Arnhem
Telefoon
E-mail
Website

Locatie Heemtuin Presikhaaf

Beschrijving Heemtuin Presikhaaf

Aan de rand van Park Presikhaaf, tussen de Ruitenberglaan en het spoor in, ligt de Heemtuin Presikhaaf.

Samen met Stadsboerderij West-Presikhaaf vormt de heemtuin een educatief en recreatief natuurgebied in de wijk Presikhaaf in Arnhem. De Heemtuin Presikhaaf bestaat sinds 1981.

De aanleg is tot stand gekomen dankzij een initiatief van het IVN, vereniging voor natuur en milieu educatie, afdeling Arnhem. Het beheer van de tuin is in handen van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME).

Voor de Tweede Wereldoorlog was er een landgoed op de plek waar nu de heemtuin ligt. Na de oorlog is het landgoedbos helaas verwijderd.

In de Heemtuin zijn verschillende Gelderse landschappen te zien. Zo zijn onder meer een moeraslandschap, een eiken- haagbeukenbos, een houtsingel, akkers, een dijklandschap, een bospoel en een heidelandschap aangelegd.

IVN-gidsen geven tijdens het bloeiseizoen rondleidingen in de verschillende landschappen en vertellen over de bloeiende planten en hun bezoekers.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Heemtuin Presikhaaf

  • Geen activiteiten bekend