deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Heemtuin Muntendam

Muntendam - Groningen

print
Naam
Heemtuin Muntendam
Adres
Nieuweweg 127
PC/Plaats
9649 AD Muntendam
Telefoon
0598 632770
E-mail
Website

Locatie Heemtuin Muntendam

Beschrijving Heemtuin Muntendam

De Heemtuin in Muntendam is een paradijsje in Oost-Groningen dat u moet ontdekken. U vindt er prachtige borders, een kruidentuin, speciale kindertuinen en een tien hectare groot natuurontwikkelingsgebied met vennen en een stuifduinlandschap.

Het bezoekerscentrum is volgens de beste tradities van duurzaam bouwen opgezet: met leemmuren en een grasdak. Dit gebouw is in 2004 uitgebreid met een `koude kas` waarin zich de kantoor en opslagruimtes bevinden. Ook is er nu een grote overdekte ruimte ontstaan waarin wij o.a workshops kunnen geven.

U kunt zowel binnen als buiten op het terras genieten van al wat bloeit en groeit onder het genot van een kop koffie of thee, met appelgebak of cake. Of hebt u na een wandeling meer trek in een kop soep of een pannenkoek? In ons winkeltje kunt u streekproducten, educatieve (natuur)onderzoek materialen en andere leuke hebbedingetjes kopen.

De Heemtuin vervult in de regio een belangrijke educatieve taak en heeft dan ook een eigen educatieve dienst. De medewerkers van deze dienst bezorgen ieder jaar 10.000 leerlingen uit de regio een educatief natuur - milieu (leer)moment

Het bezoekerscentrum is van 1 april tot 1 oktober voor onze gasten de gehele week geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Na 1 oktober is het bezoekerscentrum beperkt open.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Heemtuin Muntendam

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Heemtuin Muntendam vindt u ook: