deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

De Priona Tuinen

Schuinesloot - Overijssel

print
Naam
De Priona Tuinen
Adres
Schuineslootweg 13
PC/Plaats
7777 RE Schuinesloot
Telefoon
E-mail
Website

Locatie De Priona Tuinen

Beschrijving De Priona Tuinen

De Priona Tuinen tuinen zijn over de hele wereld beroemd geworden vanwege de bijzondere plantcombinaties en omdat ze laten zien hoe mooi onkruid kan zijn. “De Priona-tuinen zijn misschien wel de meest onconventionele tuinen van Nederland - alles maakt een overweldigende indruk.”, schreef Lien Heyting in NRC Handelsblad.

De Priona Tuinen zijn in de afgelopen 20 jaar aangelegd door Henk Gerritsen en Anton Schlepers en zijn een voorbeeld van de Dutch Wave in tuinarchitectuur. Deze stijl was nieuw en geïnspireerd door wilde planten: een tuin moet samenwerken met de natuur, in plaats van deze in hokjes te dwingen.

Volgens Christopher Woodward, directeur van het Garden Museum in Londen, heeft die visie ‘de Britse kijk op tuinen en planten in de laatste vijftien jaar getransformeerd’. En zoals de Volkskrant vorig jaar schreef: ’Henk Gerritsen en Piet Oudolf genieten godenstatus in Engeland’. Gerritsen is inmiddels overleden, maar de Priona Tuinen zijn nog steeds één van de belangrijkste voorbeelden van deze stroming in Nederland.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij De Priona Tuinen

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van De Priona Tuinen vindt u ook: