deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

De tuinen van Laura Dingemans

Heerle - Noord Brabant

print
Naam
De tuinen van Laura Dingemans
Adres
Herelsestraat 68
PC/Plaats
4726 AG Heerle
Telefoon
0165-301426
E-mail
Website

Locatie De tuinen van Laura Dingemans

Beschrijving De tuinen van Laura Dingemans

De tuin van Laura Dingemans is zoín 6000m2 groot en verdeeld in een aantal íkamersí.

Elke kamer heeft een eigen thema. Er is een grassentuin, waarin grassen gecombineerd worden met o.a. rood en oranje bloeiende planten. Ook is er een boomgaardje in, met hoogstam fruitbomen en klein fruit, waar in het voorjaar vele bollen bloeien. Vanuit de boomgaard kijk je uit over een formele vijver met een loden rand en een hele rustige beplanting. Van de boomgaard naar de purperen tuin. Hier veel purper en grijs -bladige planten, gecombineerd met donkerrood en lila-rose.

In het informele gedeelte van de tuin staan veel bomen en heesters, o.a. de goudbladige Gleditsia Triancanthus Sunburst. Door de dichte beplanting in deze tuin, is het een paradijs geworden voor vogeltjes en egeltjes. Midden in de informele tuin ligt een grote ronde border in blauw-rose-lila tinten. De bloei gaat tot laat in het najaar door, mede door de vele asters die erin staan.

Vanuit het informele gedeelte, kom je bij de grote dubbele border, 25 meter lang en 5 meter diep, in de kleuren geel, blauw en wit, in het midden gescheiden door een graspad. Deze borders bloeien van Maart tot eind Oktober. Dan naar de meest geurende gedeeltes van de tuin; De rozentuin en het rozenlaantje, de laan der begeerte.

Openingstijden tuin en kwekerij
Van 1 april tot 1 oktober elke dinsdag- donderdag- en zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur.

Groepen ook op andere dagen na afspraak. Koffie/thee op aanvraag.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij De tuinen van Laura Dingemans

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van De tuinen van Laura Dingemans vindt u ook: