deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Park van Beervelde

Beervelde - Oost Vlaanderen (B)

print
Naam
Park van Beervelde
Adres
Dorp 75
PC/Plaats
9080 Beervelde
Telefoon
09 3568182
E-mail
Website

Locatie Park van Beervelde

Beschrijving Park van Beervelde

Het domein Park van Beervelde, dichtbij Gent, ligt in het hart van een streek die bekend is om zijn tuinbouw. De begonia- en azaleateelt voeren er de boventoon.

Het meer dan 20ha grote park werd in 1873 ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl. Bedoeling van de opdrachtgevers, de Graven de Kerchove de Denterghem, was het park als uitstalraam te laten fungeren voor de toen nog prille Gentse tuinbouw.

Ook vandaag de dag, ruim 125 jaar later, is de familie de Kerchove de Denterghem nog steeds nauw betrokken bij de promotie van de Gentse tuinbouw. Graaf André is voorzitter van de vzw die de Gentse Floraliën organiseert, Graaf Renaud beheert het Park van Beervelde.

Het domein herbergt de grootste verzameling bladverliezende azalea’s op het vasteland. Het merendeel van deze planten behoort tot de - historisch belangrijke - groep van de harde Gentse azalea’s (hardy Ghents genoemd in Engeland, pontica hybriden in Nederland).

Het domein Park van Beervelde is ook bekend om de muurschilderingen die schilder Roger Raveel er in de kelders aanbracht. De sombere ruimten werden meteen omgetoverd tot een driedimensioneel kunstwerk waarin realiteit en fictie elkaar ontmoeten.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Park van Beervelde

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Park van Beervelde vindt u ook: