deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Kasteel Groot Buggenum

Grathem - Limburg

print
Naam
Kasteel Groot Buggenum
Adres
Loorderstraat 3
PC/Plaats
6096 NE Grathem
Telefoon
0475 452 835
E-mail
Website

Locatie Kasteel Groot Buggenum

Beschrijving Kasteel Groot Buggenum

In het Kasteel vindt u vijftien vertrekken die ieder hun eigen ambiance bieden door de uitgebalanceerde combinatie van meubelen, klokken, schilderijen, tekeningen, kroonluchters, wandornamenten, porselein, smeedwerk en nog veel meer uit een tijdvak van drie eeuwen. Het geheel in een geraffineerde samenstelling van exquise kleuren. Tot in de torenkamer toe, waar een verzameling Baskische vogelkooien concurreert met het wijdse uitzicht op Midden-Limburgs’ landelijk natuurschoon.

Het kasteel wordt omgeven door een park met steeds verschillende tuinkamers ontworpen door de fameuze tuinarchitect Roland Weber, waar overal het klateren van fonteinen en waterspuwers een verfrissende atmosfeer oproept.

Claude Monet zou zich hier thuis voelen bij de ranke Japanse brug uit zijn tuin in Giverny, gebogen over een tapijt van waterlelies in de slotgracht. Beelden van de vier jaargetijden (Mainfrankisch), een barokke bron afkomstig uit Bayreuth, Engelse loden vazen, een totempaal uit Bali naast een eeuwenoude moerbeiboom en sierlijk hekwerk gesmeed door Franse ambachtslieden van generaties her.

Er zijn diverse tuinkamers:

- Binnentuin
- Kruidentuin
- Vijvertuin
- Oevertuin langs de kasteelmuur
- Ronde Engelse Tuin
- Bloemenpluktuin
- Het Hortensiaeiland
- De Fruitweide

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Kasteel Groot Buggenum

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Kasteel Groot Buggenum vindt u ook: