deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Beeldentuin Gees

Gees - Drenthe

print
Naam
Beeldentuin Gees
Adres
Schaapveensweg 16
PC/Plaats
7863 TE Gees
Telefoon
0524-582141
E-mail
Website

Locatie Beeldentuin Gees

Beschrijving Beeldentuin Gees

Dehullu Galerie en Beeldentuin ligt, als een waar paradijs, te midden van een weids en verstild landschap, in een der mooiste gedeelten van Drenthe.

Op zeven hectaren grond is hier een tuin aangelegd met een zeer gevarieerde beplanting, alle soorten keurig van naam voorzien. Zo is er een slingerend bospad, met hier en daar verrassende doorkijkjes.

Er zijn uitgestrekte, soms glooiende gazons, af en toe onderbroken door grote ronde vijvers en pittoreske boomgroepen. Op sommige plaatsen specifieke tuinen met mooie collecties geraniums en grassen. Verspreid over het hele terrein noden gerieflijke bankjes en besloten schuilhutten uit tot een rustig beschouwend pauzeren, of een ongestoord gesprek.

Natuur en cultuur zijn twee verschillende fenomenen. Elke poging om ze tot een eenheid te smeden is gedoemd te mislukken. Maar het is wel mogelijk de twee gegeven grootheden haarfijn op elkaar af te stemmen.

Vanuit dat besef zijn in Gees beeldhouwkunst en tuinaanleg gecombineerd tot een uitgebalanceerd geheel. Alle werkzaamheden en menselijke ingrepen die de beeldentuin in Gees bijzonder maken en in perfecte staat houden, zijn voorwaarde scheppend.

Met respect voor de eigen identiteit van de beelden en de eigenaardigheden van alles wat groeit en bloeit, wordt onafgebroken gewerkt aan een harmonieuze combinatie van natuur en cultuur.

Openingstijden
Open op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur,
maandag tweede pinksterdag van 13.00 tot 17.00 uur.
Groepen vanaf 30 personen kunnen buiten de openingstijden speciale afspraken maken.

Honden worden niet toegelaten.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Beeldentuin Gees

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Beeldentuin Gees vindt u ook: