deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Kasteel Rosendael

Rozendaal - Gelderland

print
Naam
Kasteel Rosendael
Adres
Rosendael 1
PC/Plaats
6891 DA Rozendaal
Telefoon
026 - 364 46 45
E-mail
Website

Locatie Kasteel Rosendael

Beschrijving Kasteel Rosendael

Het kasteel werd in het begin van de viertiende eeuw door Graaf Reinoud I van Gelre gesticht. In de zeventiende eeuw was de tuin in formele stijl al vermaard. De toenmalige eigenaar Jan van Arnhem was een groot liefhebber en kenner van de tuinkunst.

Zijn erfgenaam Lubbert Adolf Torck zette de traditie voort en schakelde Daniel Marot in voor de vernieuwing van de tuin waartoe de schelpengalerij, bedriegertjes en theekoepel behoorden: tuinsieraden die ook in de negentiende-eeuwse landschappelijke aanleg bewaard bleven.

In 1977 kwam, door het overlijden van Willem Frederik Torck baron van Pallandt, een einde aan de particuliere bewoning. Het was de wens van de baron dat huis en park na zijn dood als eenheid in stand zou worden gehouden. Daartoe werden het kasteel met het omringende park en de Koningsberg ter grootte van 45 hectare in 1978 als legaat overgedragen aan de Stichting Het Geldersch Landschap.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Kasteel Rosendael

  • Geen activiteiten bekend