deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Japanse Tuin

Hasselt - Limburg (B)

print
Naam
Japanse Tuin
Adres
Gouverneur Verwilghensingel z/n
PC/Plaats
3500 Hasselt
Telefoon
011 23 52 00
E-mail
Website

Locatie Japanse Tuin

Beschrijving Japanse Tuin

De Hasseltse Tuin is met een oppervlakte van 25.000 m2 (2,5 ha) de grootste Japanse Tuin in Europa. Hij weerspiegelt het Japans landschap en is aangelegd in 1992, met hulp van de stad Itami (de Hasseltse partnerstad in Japan), naar het model van de 17de-eeuwse theetuinen.

Rondwandelen in deze tuin is zich openstellen voor een andere cultuur, zich onderdompelen in een sfeerscheppende omgeving waarin alle zintuigen aangesproken worden.

De tuin is ingedeeld in drie delen: - een overgangsgebied tussen het Westerse park Kapermolen en de centrale authentieke Japanse Tuin, - de centrale tuin met ceremoniehuis, theehuis, klaterende waterpartijen en bekoorlijke beplanting en - een park met 250 Japanse kerselaars.

Openingstijden
Van 14 tot 18 u.

Honden worden niet toegelaten

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Japanse Tuin

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Japanse Tuin vindt u ook: