deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Hortus Bulborum

Limmen - Noord Holland

print
Naam
Hortus Bulborum
Adres
Zuidkerkenlaan 23A
PC/Plaats
1906 AC Limmen
Telefoon
0251 - 23 12 86
E-mail
Website

Locatie Hortus Bulborum

Beschrijving Hortus Bulborum

Hortus Bulborum. Een bollentuin met een ongekende collectie voorjaarsbolgewassen van veelal oude en historische bolgewassen. Vele soorten stammen van vóór 1900 en zijn hoofdzakelijk te bewonderen in historische collecties. Voor de commercie zijn deze bolgewassen nauwelijks meer interessant en worden daarom bijna niet meer gekweekt.

De Hortus Bulborum is niet alleen levend cultuurhistorisch erfgoed maar ook een belangrijke officiële genenbank op bollengebied. Tal van kwekers en veredelaars vinden hier interessant genetisch materiaal om nieuwe rassen te kweken. Denk aan kenmerken als kleur en geur (tulpen geurden vroeger veel meer), vorm en bloeitijd. Primaire doelstelling is het in stand houden van allerlei oude rassen.

Inmiddels omvat de omvangrijke verzameling meer dan 3500 verschillende soorten, waaronder meer dan 2500 tulpen, 120 hyacinten, zo’n 800 narcissen, ruim 20 irissoorten, 50 krokussoorten alsmede bijna twintig verschillende Fritillaria. De oudste gekweekte tulp in de collectie, de enkele vroege tulp ‘Duc van Tol Red and Yellow’ stamt uit 1595. Tot de eerste gekweekte narcissen behoren de ’Dubbele Kampernelle’ en de ’Albus Plenus Odoratus’, die we al sinds 1601 kennen. Terwijl de oudste keizerskroon, Frittilaria imperialis ‘Prolifera‘, al in 1577 de tuinen zou sieren.

Elk voorjaar laat de Hortus Bulborum de bollengeschiedenis in tal van zijn facetten herleven. Honderden kleine bollenveldjes kleuren in de meest uiteenlopende schakeringen. De tuin is dan een lust voor het oog en een genot voor de neus.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Hortus Bulborum

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Hortus Bulborum vindt u ook: