deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Barb`s Beeldentuin

Wenum-Wiesel - Gelderland

print
Naam
Barb`s Beeldentuin
Adres
Fluitersweg 34
PC/Plaats
7345 BK Wenum-Wiesel
Telefoon
055-5212407
E-mail
Website

Locatie Barb`s Beeldentuin

Beschrijving Barb`s Beeldentuin

De tuin is grotendeels omzoomd door een beukenhaag en een coniferenhaag. Gaandeweg zijn er ook bramen doorheen gekomen, vlierbloesem en jeneverbes. De tuin zoals het nu is werd door mij ingericht met een deel grasveld, een vijver en een rotsheuveltje. Een nieuwe afscheiding met de buren is aan het groeien.

Er zijn veel planten zoals: heesters gele brem, jasmijn, sering, vlinderstruik, hydrangea, prunus, rododendron, e.d. Planten en bloemen groot en klein zoals diverse voorjaarsbollen w.o. sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten, dovenenetels, sleutelbloemen, astilbe, lelietjes van dalen veldje onder de beukeboom, klimop, hondsroos, smeerwortel, heide soorten, vingerhoedskruid, vrouwenmantel, lathyrus, purperklokje, veldbloemen, ereprijs en vergeetmenietjes, dotterbloemen,hortensia’s, asters, chrysanten, koeienoog, guldenroede, anemonen, rozen, akelei, hondsdraf, wild viooltje, zeepkruid, adderwortel, engelwortel, rabarber, varens, dropplant en nog veel meer. Bruikbare kruiden zoals bieslook, peterselie, oregano, rozemarijn, lavendel, salie. Fruitboompjes + -struiken zoals rozebottels, appelboompjes, kersenboompje, bosbes + witte bes, aardbeien, rode druif. En nog veel meer.

Achterin de tuin is de plek voor workshops speksteen en mijn beeldhouwplek onder de overkapping. Er is een vijver met planten en ondertussen nog 1 goudvisje, kikkers en andere waterbeestjes. Er is een klein heuveltje met stenen en rotsplanten, maar er staan ook beschermde planten zoals de witte en gele dovenetel. In de beplanting is veel rekening gehouden met vogels, egels, bijen en vlinders en andere beestjes om voedsel in de tuin te kunnen vinden. Er hangt een insecten hotel aan een schuur en vogelhuisjes en er is een winter egelhuisje achterin de tuin.

Op open middagen staan in de tuin figuratieve en abstracte kleinere stenen beelden. Het getoonde werk in beeldentuin-atelier bestaat uit figuratieve + abstracte schilderijen + bronzen en stenen beelden van naakten, dieren en objecten, de stijl is figuratief + abstract + organisch. De Fluitersweg is een zijweg van de Oude Zwolseweg, die gelegen is aan de Cannenburghroute.

Open: alleen op afspraak tussen half mei - half oktober.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Barb`s Beeldentuin