deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Landschapstuin ’t Struweel

Rijsoord - Zuid Holland

print
Naam
Landschapstuin ’t Struweel
Adres
Rijksstraatweg 5
PC/Plaats
2988 BA Rijsoord
Telefoon
06 510 541 63
E-mail
Website

Locatie Landschapstuin ’t Struweel

Beschrijving Landschapstuin ’t Struweel

Landschapstuin ’t Struweel is in 1996 aangelegd in een voormalig weiland. ’t Struweel ligt in de polder Strevelshoek, een groene oase op het eiland IJsselmonde, tussen Het Waaltje, Rijsoord, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Nederlands grootste rangeerterrein Kijfhoek.

De tuin ligt in een zeer verstedelijkt gebied, waar inmiddels wel aan natuurontwikkeling wordt gewerkt. Nabij ’t Struweel is in de toekomst Het Waalbos gepland. ‘t Struweel is een plaats waar men kan genieten van de rust en de verscheidenheid van het Hollandse landschap. In elk jaargetijde kan men er de natuur in al zijn facetten beleven.

In de landschapstuin van 1,4 hectare zijn 25 verschillende cultuur- en natuurelementen te zien die vroeger op het eiland IJsselmonde te vinden waren.

Zo vindt u er onder andere een geriefhoutbosje. Deze bosjes werden vroeger bij een boerderij aangeplant om de boer hout te leveren voor het dagelijks gebruik. Er is een griendje zoals overal in de polder voorkwam. De wilgen op de smalle akkers worden in een cyclus van drie jaar gekapt. Een hoogstamboomgaard met oude fruitrassen. Een moerasoever en paddenpoel. Deze plek is geschikt voor salamanders, kikkers, padden, hagedissen, maar ook de ringslang is er present.

Een landgoedbosje met stinzenplanten, een boerderijtuin met een aantal perken met ouderwetse snijbloemen. Een kruiden- en groentetuin met onder andere pompoenen, spitskool en verschillende soorten uien.

Ook zijn er kleine akkers met ouderwetse landbouwgewassen zoals maanzaad, boekweit, vlas, gerst en kalebassen. Verspreid over de tuin is een grote collectie cultuur maar vooral wilde planten te bewonderen. Naast diverse andere bomen zijn er 15 soorten wilgen aangeplant, want in vroeger tijden stond deze polder vol rijshout (wilgenhout), vandaar de naam Rijsoord. Heel bijzonder is de groene kapel. De bomen (veldesdoorns) vormen de plattegrond van een kleine kapel.

Jaarlijks worden Open Tuindagen georganiseerd.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Landschapstuin ’t Struweel

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Landschapstuin ’t Struweel vindt u ook: