deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Delftse PROEFtuin

Delft - Zuid Holland

print
Naam
Delftse PROEFtuin
Adres
Nijverheidsstraat 7
PC/Plaats
2624 BA Delft
Telefoon
E-mail
Website

Locatie Delftse PROEFtuin

Beschrijving Delftse PROEFtuin

De PROEFtuin is een tijdelijke tuin van 0,5 ha waar een grote groep betrokkenen groente en fruit voor consumptie op een natuurlijke wijze verbouwen. Inwoners en bedrijven kunnen binnenkort de groente en het fruit oogsten en eten. De tuin is onder meer tot stand gekomen via crowdfunding.

De PROEFtuin ligt in de Spoorzone Delft. De Gemeente Delft heeft de grond tijdelijk - voor een periode van vijf jaar- in gebruik gegeven aan de Stichting Groenkracht. Het is een tuin waar Groenkracht voor het eerst op wat grotere schaal en op een duurzame wijze voedsel verbouwt. Met hulp van een grote groep vrijwilligers wordt de tuin aangelegd en onderhouden. In de afgelopen jaren heeft ze in samenwerking met buurtbewoners ook tuinen op wat kleinere schaal aangelegd, zoals de buurttuinen Delfgauw en Wippolder.

Permacultuur
De PROEFtuin wordt aangelegd en beheerd volgens de principes van permacultuur. Dit houdt onder meer in dat men volgens natuurlijke principes werkt en dat de tuin kansen biedt aan de betrokkenen om te leren over en ervaringen op te doen met het verbouwen van voedsel.

De PROEFtuin is een stadsakker, ontmoetingsplek en educatiecentrum ineen. Het is dus ook een groene, informele ontmoetingsplek die mensen en organisaties kan verbinden via gezamenlijk tuinieren. Zo kunnen zij ervaringen uitwisselen om later ook in de eigen tuin groenten te verbouwen en gezond te eten. Om dit aan te moedigen organiseert Groenkracht cursussen, workshops en lezingen en biedt het (leer)werkplekken en dagbesteding aan, aan mensen met een zorg- en of hulpvraag.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Delftse PROEFtuin

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Delftse PROEFtuin vindt u ook: