deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Themapark De Westlandse Druif

Monster - Zuid Holland

print
Naam
Themapark De Westlandse Druif
Adres
Vlotlaan 535
PC/Plaats
2681 TW Monster
Telefoon
0174-248787
E-mail
Website

Locatie Themapark De Westlandse Druif

Beschrijving Themapark De Westlandse Druif

Westlandse druiven. Deze prachtige teelt onder glas vormt de oorsprong van de toonaangevende internationale glastuinbouwindustrie zoals we die vandaag de dag kennen. Waarom begon men in het Westland juist druiven te telen? En hoe gebeurde dat? Wat is de ontstaansgeschiedenis van de glastuinbouw? En welke rol speelt de Westlandse druif daarin?

De antwoorden vindt u in de kassen van de druiventuin, het hypermodern vormgegeven paviljoen, met kennis- en vergadercentrum en het multimediale museum van Themapark De Westlandse Druif.

Themapark De Westlandse Druif verrast in vele opzichten. Een bezoek aan het volledige themapark De Westlandse Druif duurt ongeveer 1,5 uur. Kiest u alleen voor het paviljoen (restaurant, museum met film en winkel) dan duurt een bezoek ongeveer 1 uur.

Honden zijn niet toegestaan op het terrein. In het restaurant zijn honden niet gewenst vanwege de open keuken. In het gehele paviljoen en in de kassen van de tuin is het niet toegestaan te roken.

De druiventuin is in de wintermaanden in principe gesloten. U kunt echter wel op aanvraag een rondleiding reserveren. Het is wel mogelijk om het paviljoen te bezoeken.

In het paviljoen is een bijzonder museum gesitueerd. In de benedenruimte draait een korte multimediashow waarin de bezoeker ingelicht wordt over de sociaal-economische aspecten van de druiventeelt in het Westland en de ontwikkeling van de glastuinbouw. Een deel van het programma, dat in totaal ca. 16 minuten duurt, gaat in op de historie en heeft een documentair karakter. De verhaallijn gaat echter naadloos over in een toekomstgericht deel.

De bezoeker maakt kennis met drie generaties die respectievelijk symbool staan voor de bloei, de neergang en de veelbelovende toekomst van De Westlandse Druif.

Op de bovenverdieping is door het Westlands Museum een tentoonstelling ingericht met foto’s van druiven en druivenfeesten in het Westland van het begin van de twintigste eeuw tot en met 1965.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Themapark De Westlandse Druif

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Themapark De Westlandse Druif vindt u ook: