deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Mengelmoestuin

Bergambacht - Zuid Holland

print
Naam
Mengelmoestuin
Adres
Lekdijk oost tussen 42/44
PC/Plaats
2861 GA Bergambacht
Telefoon
06-14972001
E-mail
Website

Locatie Mengelmoestuin

Beschrijving Mengelmoestuin

De Mengelmoestuin is een bijna 5000m2 ecologische oogsttuin in het hartje van de Krimpenerwaard. Ekologisch wil zeggen; in overeenstemming met de natuur en niet TEGEN! We houden zoveel mogelijk rekening met de kosmos bij het zaaien en verplanten en proberen de kringloop binnen onze tuin in stand te houden. Natuurlijk spuiten we niet en gebruiken we geen kunstmest.

Her en der op de tuin zijn diervriendelijke houtwallen opgeworpen en rommelige hoekjes gecreeerd waar dieren kunnen schuilen en overwinteren. In de vele heggen huizen talrijke vogels met hun nesten. Alles wat op onze tuin groeit is eet- en bruikbaar.

Onze trots is de kruidentuin. Die staat vol geneeskrachtige planten. Maar niet alleen daar. Je vindt ze over de hele tuin verspreidt. Van deze planten worden thee, zalven, olien en tincturen gemaakt. Deze worden verkocht in ons kruidenatelier.

In het kruidenatelier worden ook kruidenworkshops gegeven. We oogsten zelf de kruiden die we gaan verwerken tot zalf of olie. Onze Mengelmoestuin is in de eerste instantie bedoeld om in ons eigen onderhoud te voorzien. Maar deze rijkdom willen wij graag delen.

Wij verkopen eigen seizoens oogst producten zowel in een kraampje langs de dijk als tijdens opening op de tuin.

Daar de mengelmoestuin geen winstoogmerk heeft wordt de gehele opbrengst terug geinvesteerd in ons tuinproject. We zien het als onderdeel van de kringloop

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Mengelmoestuin

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Mengelmoestuin vindt u ook: